ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція за підтримки Туреччини вибила ІДІЛ із міста Джераблус

Операція "Щит Євфрату" принесла перший результат.

Сирійська опозиція за підтримки Туреччини вибила ІДІЛ із міста Джераблус
Турецкие танки на границе с Сирией
Фото: EPA/UPG

Турецьке державне агентство "Анадолу" заявило, що ввечері в середу сили опозиційної Сирійської вільної армії (СВА) за підтримки Збройних сил Туреччини взяли під контроль місто Джераблус, розташоване на півночі Сирії.

Бойовики "Ісламської держави" відступили.

Втрат серед особового складу ЗС Туреччини немає. Загинув один боєць СВА, йдеться в публікації. Видання Daily Sabah пише з посиланням на одного з командирів СВА, що більшість бойовиків ІДІЛ покинули місто в напрямку Ель-Баба (розташоване за 70 км на південний захід), а частина здалися.

Нагадаємо, вранці в середу Туреччина почала сухопутну операцію "Щит Євфрату" в районі сирійського міста Джераблус, розташованого на березі річки Євфрат. У ній беруть участь літаки F-16, артилерія, системи реактивного вогню, танки.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що операція "Щит Євфрату" спрямована не тільки на протидію екстремістам з ІД, а й проти груп самооборони сирійських курдів, яких Анкара раніше звинуватила в організації вибухів на території Туреччини. Ще одна мета Туреччини - допомогти Сирії зберегти територіальну цілісність, сказав Ердоган.

Сирія назвала дії Туреччини порушенням суверенітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram