ГоловнаСвіт

Білл Гейтс став найбагатшим бізнесменом в історії

Статок засновника Microsoft оцінюється в $90 млрд, що еквівалентно 0,5% ВВП США.

Білл Гейтс став найбагатшим бізнесменом в історії
Фото: www.zf.ro

Статок засновника Microsoft Білла Гейтса за п'ятницю, 19 серпня, зріс на $680 млн за рахунок зростання акцій залізничної мережі Canada National Railway Company і енергетичної компанії Ecolab Inc., повідомляє Комерсант з посиланням на Bloomberg. Таким чином, за даними агентства, зараз статок бізнесмена оцінюється в $90 млрд, що є історичним рекордом.

Відзначається, що сума $90 млрд еквівалентна 0,5% ВВП США. Засновник компанії Zara Амансіо Ортега, що йде в списку слідом за Біллом Гейтсом, відстає від нього на $13,5 млрд.

У списку найбагатших бізнесменів світу, за версією журналу Forbes, Білл Гейтс також посідає перше місце. Але журнал оцінює його статок набагато скромніше - в $78,6 млрд, відзначає РБК.

Нині Гейтсу в компанії Microsoft належить 2,5%. Основна частина його статку управляється через холдинг Cascade Investment, під контролем якого перебувають частки в десятках компаній: Ecolab, CNRC, машинобудівної Deere, виробника напоїв Femsa, що займається видаленням відходів Republic Services та інших. Холдингу також належить 47% в мережі готелів Four Seasons, 4% в компанії Уоррена Баффета Berkshire Hathaway, частка у виробника алкоголю преміум-класу Diageo і т.ін.

Cascade Investment - досить закрита для громадськості структура. Зокрема, компанія відмовляється розкривати свою інвестиційну стратегію.

60-річний Гейтс відомий своєю благодійною діяльністю: він заснував Фонд Білла і Мелінди Гейтс, який працює в галузі поліпшення рівня охорони здоров'я та освіти в країнах, що розвиваються. За даними фонду, загалом на благодійні цілі бізнесмен направив близько $36 млрд.

Нагадаємо, в грудні 2015 року консалтингова компанія Wealth-X назвала Білла Гейтса і його дружину Мелінду найбагатшою парою в світі, оцінивши статок їх сім'ї в $85,7 млрд. У лютому 2010-го Гейтс запропонував всім мільярдерам передати половину майна на добродійність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram