ГоловнаСвіт

Мадуро звинуватили в розтраті $400 тис. на святкування ювілею Кастро

У Венесуелі триває найгостріша економічна криза.

Мадуро звинуватили в розтраті $400 тис. на святкування ювілею Кастро
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президента Венесуели Ніколаса Мадуро звинувачують у розтраті $400 тис., витрачених на участь в урочистостях з нагоди ювілею Фіделя Кастро. Критики вважають це неприпустимим у той час, як Венесуела перебуває на межі голоду.

Про це пише The Independent.

Для участі в урочистостях Мадуро взяв з собою колектив артистів, які виступили перед кубинським лідером.

Для перельоту на Кубу було використано президентський літак, вартість експлуатаційних витрат якого становить $25 тис. на годину. Таким чином, чотиригодинний вояж туди і назад обійшовся скарбниці в $100 тис. Ще $185 тис. витратили на проживання та харчування.

За підрахунками опозиційного політика Карлоса Беррізбейта, решта коштів пішли на оплату супутникової трансляції урочистого концерту, послуг оформлювачів сцени і технічного персоналу.

Видання нагадує, що у Венесуелі вибухнула економічна криза, пов'язана з падінням світових цін на нафту. В результаті країна опинилася на межі гуманітарної катастрофи. Тисячі жителів змушені перетинати кордон із Колумбією, щоб купити товари першої необхідності, включаючи продукти харчування, ліки і засоби гігієни.

Відсутність достатньої кількості продовольства відчувається так гостро, що в країні постійно фіксують випадки грабежів продовольчих складів і супермаркетів, за участь в яких заарештовано близько 400 осіб.

У ситуації, що склалася, Мадуро неодноразово звинувачував американських імперіалістів і внутрішніх ворогів.

Мадуро зайняв пост президента Венесуели в квітні 2013 року. Він став наступником лідера країни Уго Чавеса, який помер у березні того ж року від раку.

90 років Фіделю Кастро виповнилося 13 серпня 2016 року. Святкова гала-вистава пройшла в театрі імені Карла Маркса в Гавані.

Нагадаємо, що на тлі економічної кризи і дефіциту товарів першої необхідності опозиція Венесуели зажадала провести референдум про відставку Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram