ГоловнаСвіт

Правозахисники заявляють про загибель близько 15 тис. дітей у Сирії

Гуманітарні організації б'ють на сполох.

Правозахисники заявляють про загибель близько 15 тис. дітей у Сирії
После обстрела в Сирии
Фото: AFP

Під час війни в Сирії загинули близько 15 тис. дітей, більшість із них унаслідок бомбардувань.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані правозахисних організацій.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, з 2011 року в Сирії загинули понад 14 700 дітей. Більшість із них стали жертвами бомбардувань і бойових дій, сотні померли від голоду або хвороб.

За даними Human Rights Watch, за час війни 1433 дітей позбавили волі, з яких звільнено тільки 436. Сотні дітей піддаються тортурам.

Також повідомляють, що на сьогодні майже половина з 600 тис. сирійців, які перебувають у заблокованих районах, - діти. У країні понад 2,1 млн дітей не можуть відвідувати школу. 700 тисяч сирійських дітей-біженців, які перебувають на території інших, переважно сусідніх із Сирією країн, також не мають доступу до отримання освіти.

За даними ЮНІСЕФ, з початку громадянської війни в Сирії народилося близько 3,7 млн дітей. Станом на сьогодні 8,4 млн сирійських дітей - 80% всіх дітей у країні - так чи інакше відчули на собі війну і її наслідки - або в Сирії, або як біженці в інших країнах.

Днями медіа-центр Алеппо опублікував відеозапис, де рятувальник виносить з-під уламків будинку, що потрапив під авіаудар, п'ятирічного хлопчика. Фотографія, на якій дитина з кров'ю на обличчі сидить у машині швидкої допомоги, швидко облетіла весь світ, а ЗМІ вже називали її символом громадянської війни в Сирії.

Нагадаємо, більш ніж 50 цивільних було вбито під час повітряних ударів і артобстрілів у суботу, 13 серпня, в сирійському місті Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram