ГоловнаСвіт

Росія вдарила крилатими ракетами по цілях у Сирії

Знищено командний пункт і базу бойовиків "Джабхат ан-Нусра", а також військовий завод.

Росія вдарила крилатими ракетами по цілях у Сирії
Фото: politrussia.com

Російські кораблі здійснили три пуски крилатих ракет "Калібр" по цілях у Сирії, повідомляє Німецька хвиля.

Ракети були випущені з ракетних кораблів Чорноморського флоту "Зелена Долина" і "Серпухов" у східній частині Середземного моря і знищили командний пункт і базу бойовиків угруповання "Джабхат ан-Нусра" в районі населеного пункту Дар-Тааза.

У результаті ударів зруйновано також завод із виробництва мінометних боєприпасів і великий склад озброєння в провінції Алеппо, йдеться в повідомленні Міноборони Росії.

Раніше російські військові направили запити на використання повітряного простору Іраку й Ірану для прольоту крилатих ракет.

Росія вже втретє здійснює удари ракетами "Калібр" по інфраструктурі бойовиків у Сирії. 7 жовтня чотири кораблі Каспійської флотилії випустили 26 ракет цього типу, а 20 листопада - 18 ракет.

Росію неодноразово викривали в неправдивості заяв щодо цілей авіаударів, які завдавали по супротивниках Башара Асада в лавах сирійської опозиції і які призводили до загибелі мирних сирійців. У Міноборони РФ, проте, заявляли, що російська авіація завдає ударів у Сирії тільки по тих об'єктах, де немає мирних жителів.

Нагадаємо, раніше в серпні Путін вніс у Держдуму законопроект про безстрокове розміщення авіації в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram