ГоловнаСвіт

Пентагон не бачить прямої загрози в маневрах російських військових, - WSJ

Військова стратегія Росії відповідає її планам і є "довгостроковою тенденцією"

Пентагон не бачить прямої загрози в маневрах російських військових, - WSJ
Фото: mil.ru

Військові США, які протягом двох років спостерігають за пересуванням російських військ на кордоні з Україною, не бачать ознак безпосередньої загрози. Про це в п'ятницю, 19 серпня, пише видання The Wall Street Journal з посиланням на високопоставлене джерело в Пентагоні, повідомляє DW.

За словами джерела, військова стратегія Росії відповідає її планам і є "довгостроковою тенденцією". Американські військові вважають, що Москва продовжить ротацію сил і військової техніки в регіоні.

WSJ зауважує, що низка американських аналітиків останні кілька тижнів вказували на плани Росії переорієнтувати військові сили до зон потенційного конфлікту. Деякі заявляли, що такими маневрами Москва намагається спровокувати Київ.

У міністерстві оборони Росії не відповіли американським журналістам на запит про коментарі.

Нагадаємо, в ніч на четвер, 18 серпня, на Донбасі було зафіксовано рекордне число обстрілів. При цьому великокаліберна артилерія проросійських бойовиків почала стріляти далеко за лінію зіткнення. У зв'язку із загостренням ситуації в зоні АТО, Порошенко заявив про можливість введення воєнного стану та мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram