ГоловнаСвіт

У Єврокомісії назвали Туреччину не готовою до вступу в ЄС

Постпред Туреччини при ЄС розповів про бажання Анкари вступити в ЄС до 2023 року.

У Єврокомісії назвали Туреччину не готовою до вступу в ЄС
Штаб-квартира Еврокомиссии

Туреччина ще не готова до вступу в Євросоюз, про терміни говорити зарано.

Про це сказала офіційний представник Єврокомісії Наташа Берто на прес-брифінгу в Брюсселі, повідомляє "Интерфакс".

Берто нагадала про заяву голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, згідно з якою для прийому Туреччини в ЄС буде потрібно одностайне рішення голів держав і урядів 28 країн ЄС для затвердження підсумків переговорів з Анкарою.

"Туреччина нині не є в стані, необхідному для вступу, і ми не будемо спекулювати на тему можливої дати її прийняття", - сказала вона.

За її словами, "переговори про вступ повинні враховувати досягнутий Туреччиною прогрес, про що будуть судити з виконання цілої серії критеріїв і еталонів, зокрема, що стосується поваги прав людини і правової держави". При цьому вона зазначила, що не можна встановити якісь точні терміни закінчення таких переговорів.

Постпред Туреччини при Євросоюзі Селім Енел заявив в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt, опублікованому в п'ятницю, що Анкара розраховує вступити в Європейський Союз до 2023 року.

"У рік, коли Турецькій Республіці виповниться 100 років. Це було б як коронація для моєї країни - стати членом Європейського Союзу в такий момент", - сказав дипломат.

Нагадаємо, 31 липня голова Єврокомісії заявив, що міграційна угода з Туреччиною на межі зриву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram