ГоловнаСвіт

Індонезія вирішила перейменувати частину Південно-Китайського моря заради порятунку суверенітету

Перейменування зазнає зона на 200 морських миль від островів Бунгуран.

Індонезія вирішила перейменувати частину Південно-Китайського моря заради порятунку суверенітету
Индонезия

Влада Індонезії хоче перейменувати одну з ділянок Південно-Китайського моря (ПКМ) заради збереження суверенітету.

Про це повідомляє The South China Morning Post.

Перейменування зазнає зона на 200 морських миль від островів Бунгуран (також відомі як острови Натуна) - вона буде називатися морем Натуна.

Представник індонезійського відомства боротьби з незаконною риболовлею Ахмад Сантоса (Ahmad Santosa) заявив, що ініціативу про зміну назви подадуть в ООН, і якщо ніхто з членів організації не заперечить, вона буде вважатися втіленою.

Мер архіпелагу Хамід Різал (Hamid Rizal) пояснив, що перейменування потрібне, щоб люди всього світу розуміли, що острови і прилеглі до нього води належать Індонезії. Крім того, крок повинен допомогти боротися з нелегальним рибним промислом у регіоні.

Як повідомляє видання, в середу, 17 серпня, влада країни затопила 60 риболовецьких суден (58 іноземних і два індонезійські), які вели незаконний промисел навколо островів. The South China Morning Post зазначає, що прилегла до них зона багатьма вважається китайською з історичних причин.

12 липня арбітражний суд у Гаазі ухвалив, що Пекін не має права на спірні території в ПКМ. У відповідь голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що острови в ПКМ з давніх часів є невід'ємною частиною Піднебесної.

У січні 2013 року влада Філіппін подала в Міжнародний суд позов із проханням визнати недійсною так звану лінію "дев'яти пунктирів", базовану на "історичному праві" Китаю. Відповідно до неї, більшість островів у спірній акваторії належить КНР. Пекін відмовився брати участь у розгляді, назвавши односторонній позов незаконним і наполягаючи на тому, що суд не має юрисдикції розглядати територіальні суперечки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram