ГоловнаСвіт

МЗС Австрії підтримало заборону на носіння паранджі

Голова МВС Австрії запропонував заборонити носити одяг, що закриває все тіло і обличчя, під час водіння, при в'їзді в країну і під час демонстрацій.

МЗС Австрії підтримало заборону на носіння паранджі
Себастьян Курц
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Австрії Себастьян Курц, який також займається питаннями інтеграції біженців, підтримав заборону на носіння паранджі.

Про це голова австрійського зовнішньополітичного відомства заявив в інтерв'ю газеті Osterreich.

На його думку, цей предмет одягу "безумовно заважає" адаптації мігрантів.

Міністр внутрішніх справ країни Вольфганг Соботка відзначив, що буде непросто ввести подібне обмеження. "Мені здається, що необхідно заборонити носити одяг, що закриває все тіло й обличчя, хоча б під час водіння, при в'їзді в країну і під час демонстрацій", - заявив він.

15 серпня кандидат у президенти від ультраправої Австрійської партії свободи (АПС) Норберт Хофер запропонував заборонити носити паранджу в країні.

Обмеження на носіння в громадських місцях мусульманського жіночого вбрання, що закриває все тіло і обличчя, діє на законодавчому рівні в декількох європейських країнах. У Франції такий закон набув чинності в 2011 році. Після цього кілька мусульманок звернулися до суду, заявивши, що обмеження порушують право на свободу віросповідання. У липні 2014-го Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) підтвердив законність вимог влади. Носіння паранджі у Франції карається штрафом у розмірі €150.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram