ГоловнаСвіт

Влада Туреччини амністує 38 тис. в'язнів

За деякими даними, Анкара хоче звільнити місце в тюрмах для обвинувачених у спробі держперевороту.

Влада Туреччини амністує 38 тис. в'язнів
Фото: 1in.am

Влада Туреччини вирішила амністувати 38 тис. в'язнів.

Про це у своєму Twitter повідомив міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг.

Він зазначив, що цей захід поширюється на осіб, засуджених за злочини, вчинені до 1 липня 2016 року. Як пише Daily Sabah, умовно-достроково звільнено тих, хто продемонстрував гарну поведінку, і тих, кому залишилося відбувати менш ніж два роки терміну.

При цьому на звільнення не зможуть розраховувати засуджені за вчинення умисного вбивства, виробництво наркотиків і торгівлю ними, за злочини проти держави, домашнє насильство і злочини сексуального характеру.

За версією Associated Press, указ про звільнення в'язнів ухвалено для того, щоб звільнити місце в тюрмах для обвинувачених у спробі державного перевороту.

Раніше агентство Рейтер повідомило, що правоохоронні органи Туреччини затримали понад 35 тис. осіб у зв'язку зі спробою державного перевороту. Більш ніж 17,7 тис. осіб звинуватили. Ще близько 11,5 тис. осіб звільнили.

Турецькі військові спробували організувати державний переворот у ніч на 16 липня. У країні оголосили військовий стан і ввели комендантську годину, почалися бойові дії за участю танків і авіації. Незабаром після цього влада взяла ситуацію під контроль. У результаті бойових дій загинули 265 осіб.

Анкара звинуватила опального проповідника Фетхуллаха Ґюлена в організації державного перевороту. Напередодні турецька прокуратура зажадала для Ґюлена два довічні терміни і 1900 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram