ГоловнаСвіт

Антиукраїнська риторика Трампа вартувала йому 5-10% підтримки, - Гопко

Представники української діаспори в США використовують свій авторитет у різних штатах, щоб підтримувати Україну.

Антиукраїнська риторика Трампа вартувала йому 5-10% підтримки, - Гопко
Анна Гопко
Фото: day.kyiv.ua

Антиукраїнська риторика Дональда Трампа вартувала йому 5-10% підтримки у штатах, де високий відсоток вихідців з України, Центрально-Східної Європи та країн Балтії.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua сказала голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

"До речі, у США вже з'явилися цікаві опитування громадськості, які показують, що в тих штатах, де високий відсоток вихідців з України, Центрально-Східної Європи, з Прибалтики Трамп утратив від 5 до 10 відсотків голосів", - сказала вона.

Гопко розповіла, що під час поїздки у США спілкувалася з багатьма українцями, які завжди підтримували Республіканську партію, але вони відверто заявляли, що зараз треба зробити все для того, щоб не допустити перемоги Трампа, тому що тоді буде ще важче працювати.

"І ті, з ким спілкувалася, на цих виборах будуть підтримувати Гілларі. Адже Трамп - це кандидат від Республіканської партії, а Гілларі, значить, саме та, хто відповідає справжнім настроям республіканців. Цікаво, що на з'їзді Демпартії виступали і представники республіканців на підтримку Гілларі", - розповіла вона.

"Тому варто щиро подякувати представникам української діаспори у США: вони використовують свій авторитет у різних штатах і впливають на своїх сенаторів, щоб вони потім їхали і підтримували Україну. Це дуже важливо", - заявила депутат.

Вона нагадала, що українське суспільство дійсно докладає багато зусиль для відстоювання України: наприклад, 2014 року було прийнято "The Ukraine freedom support act".

"І тут дуже важлива координація між посольством, українцями, МЗС - на всіх рівнях. Своєчасне призначення почесних консулів у різних містах США - ще один спосіб залучати впливових людей до просування інтересів", - вважає депутат.

Нагадаємо, раніше в серпні "Голос Америки" повідомляв, що українці США не будуть голосувати за Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram