ГоловнаСвіт

У Новосибірську іноземцям заборонили працювати в освіті і на транспорті

Роботодавцям, у яких працюють іноземці, дається три місяці на виконання постанови.

У Новосибірську іноземцям заборонили працювати в освіті і на транспорті
Фото: mk.ru

У Новосибірській області Російської Федерації іноземним громадянам заборонили працювати з низки спеціальностей. Заборона вводиться на 2016 рік і поширюється на іноземців, які мають патенти, що дозволяють здійснювати трудову діяльність, повідомляє Німецька хвиля.

У постанові губернатора області, опублікованій на сайті обласного уряду в понеділок, 15 серпня, перераховані 16 видів економічної діяльності, за якими іноземцям забороняється працювати. Серед них - полювання, видобуток корисних копалин, виробництво дитячого харчування, дошкільна і загальна освіта, дитячі табори, таксі і пасажирський транспорт, право, бухгалтерський облік, секретаріат і надання перекладацьких послуг.

Роботодавцям Новосибірської області, у яких працюють іноземці, дається три місяці на виконання постанови.

Голова виконкому "Форуму переселенських організацій" Лідія Графова, слова якої наводить "Ехо Москви", заявила, що постанова обмежує права мігрантів та завдає шкоди жителям регіону. Вона назвала рішення популістським заходом перед виборами і припустила, що багато підприємств підуть у тіньовий бізнес.

Нагадаємо, в квітня 2015 адміністрація Новосибірська відмовила в проведенні в центрі міста ходи проти продовження війни в Україні та зростання цін у зв'язку з військовими витратами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram