ГоловнаСвіт

Північна Корея пригрозила США ядерним ударом у разі провокацій

КНДР готується дати відсіч "сміховинній військовій істерії ворога".

Північна Корея пригрозила США ядерним ударом у разі провокацій

Пхеньян попередив США, що готовий завдати попереджувального ядерного удару в разі будь-якої провокації проти Північної Кореї.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву Центрального телеграфного агентства Кореї.

"Революційні збройні сили КНДР перейшли в режим завдання попереджувального ядерного удару з нинішнього режиму воєнного протистояння, щоб дати відсіч сміховинній військовій істерії ворога, спрямованій на те, щоб підірвати суверенітет і право на існування КНДР. Усі наші оперативні групи готові до завдання нещадного нищівного удару по ворогові в разі найменшої провокації з його боку", - йдеться в заяві.

Згідно з повідомленням, "попереджувальний ядерний удар не є американською монополією", а також вважають, що США, перекинувши напередодні на свою військову базу на Гуамі стратегічні бомбардувальники В-2 і В-1В, готують вторгнення в Північну Корею.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Сеул і Вашингтон розгорнуть модернізований протиракетний комплекс у Південній Кореї для протидії загрозі з боку КНДР. Своєю чергою КНДР пригрозила перетворити Південну Корею на "море вогню" через американські системи ПРО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram