ГоловнаСвіт

У Британії можуть відстрочити вихід з ЄС, - ЗМІ

За словами джерел видання, двом новим міністерствам не вистачає компетентних кадрів.

У Британії можуть відстрочити вихід з ЄС, - ЗМІ

Процес виходу Великобританії з ЄС завершиться не раніше кінця 2019 року у зв'язку з неготовністю нових відомств.

Про це пише The Sunday Times із посиланням на джерела в міській адміністрації Лондона.

Як очікують, голова британського уряду Тереза Мей формально запустить дворічний процес виходу Великобританії з ЄС у січні 2017 року. Але, як пише видання, ці плани можуть зірватися.

"Незважаючи на політичний тиск, який чиниться на Мей з метою дотримуватися цього графіка, вона може бути змушена зробити відстрочку, оскільки її нові департаменти з виведення держави з Євросоюзу і з міжнародної торгівлі можуть виявитися не готові", - повідомляє видання.

За словами джерел видання, двом новим міністерствам не вистачає компетентних кадрів.

"У них немає інфраструктури для людей, яких потрібно взяти на роботу. Вони кажуть, що навіть не знають, які запитання ставити, коли справа дійде до переговорів з Євросоюзом", - сказало виданню джерело зі столичної адміністрації з посиланням на двох міністрів.

Голова новоствореного міністерства з питань виходу Великобританії з ЄС Девід Девіс назвав орієнтовний термін завершення цього процесу - кінець 2018-го або початок 2019 року. Проте, пише The Sunday Times, досі Девіс найняв тільки половину необхідних його відомству співробітників.

Перед новим міністерством зовнішньої торгівлі, очолюваним Ліамом Фоксом, також стоїть важке завдання знайти експертів із переговорів, яких Лондону катастрофічно не вистачає через те, що десятки років цим займався Брюссель.

Серед інших причин імовірної затримки Brexit - парламентські вибори в Німеччині у вересні 2017 року та президентські - у Франції в травні 2017 року.

Нагадаємо, 23 червня в Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якнайшвидше почати реалізацію рішення про вихід із ЄС.

Згідно зі статтею 50 Лісабонської угоди про Євросоюз, Великобританія повинна надіслати формальне звернення в ЄС, після чого почнуться переговори про розрив. Вони не можуть тривати більш ніж два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram