ГоловнаСвіт

Die Welt: Захід повинен зупинити Путіна

Відомий німецький журналіст закликав Захід "підтримувати Україну всіма силами і на всіх рівнях".

Die Welt: Захід повинен зупинити Путіна
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путин готує нову військову агресію або навіть повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це пише відомий німецький літературознавець, журналіст і публіцист Ріхард Герцінґер у статті "Захід повинен нарешті зупинити Путіна", опублікованій на сайті газети Die Welt.

"Певний час на українському кордоні відбувається пересування російських військ. Можливо, Путін планує заскочити Захід, поки він відволікся. Уже не вперше", - наголошено у статті.

"Президент Росії Володимир Путін погрожує вжити "контрзаходів" до України нібито за намагання Києва напасти на анексований Росією Крим. Уся ця демонстративна пропаганда разом зі змовою, яка, мабуть, сфабрикована російськими спецслужбами, а також неприкриті погрози дозволяють припустити, що Путін готує нову військову агресію або навіть повномасштабне вторгнення в Україну", - вважає Герцінґер.

"Безсоромність, з якою лідер Кремля звинувачує Україну в "тероризмі", говорить багато про що. Адже звинувачення звучать від людини, яка утримує під контролем анексовану частину цієї країни і присутність окупаційних військ якої гарантує терористичне свавілля "сепаратистських" злочинних угруповань в інших її частинах. Певний час на українському кордоні триває збільшення і пересування російських військ. Час Путін вибрав вдало. Зараз Захід відволікся на літні канікули і великі події, і його можна застати зненацька", - зазначає журналіст.

Автор нагадує, що в серпні 2008 року Путін напав на Грузію, "коли західні політики відпочивали на пляжі чи в горах". "Наказ про анексію Криму він віддав останнього дня його допінгової зимової Олімпіади в Сочі, але завдяки зрадникам у МОК його літні олімпійці, які систематично приймають допінг у мафіозних лабораторіях, можуть збирати медалі в Ріо. Геноцидний спосіб ведення війни в Сирії допоміг йому розігріти збройні сили", - зазначає журналіст.

На думку Герцінґера, досі Захід не вчинив будь-якого помітного спротиву військовим злочинам Путіна і його політиці шантажу. А віднедавна Захід навіть більш-менш відкрито пропонує Путіну продовжити його злочинну діяльність у Сирії. "Після того, як було збито російський винищувач, президент Туреччини Ердоган наважився заявити про розрив відносин. Але недавно в Кремлі він скорився великому воїну. Так чому б Путіну не продовжувати в тому самому дусі?" - запитує автор статті.

"Настав час Заходу нарешті прокинутися від свого безумства, перестати вірити в те, що Путіна можна повернути на шлях здорового глузду і справедливості, і послати чіткий сигнал, що він більше не потерпить нової агресії проти України і продовження російської окупації на території цієї суверенної держави. Тепер Захід повинен підтримувати Україну всіма силами і на всіх рівнях, від більш жорсткої дипломатії до постачання ефективного оснащення і підготовки української армії", - резюмує Герцінґер.

Нагадаємо, що 10 серпня Путін звинуватив Україну в "переході до практики терору". Така заява пролунала після того, як ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців спецпідрозділів Міноборони України і про загибель унаслідок сутички військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, в Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram