ГоловнаСвіт

Більшість турків переконані в причетності Ґюлена до спроби перевороту

Понад 66% громадян Туреччини підтримують введення надзвичайного стану на три місяці.

Більшість турків переконані в причетності Ґюлена до спроби перевороту
Фетхуллах Гюлен
Фото: EPA/UPG

Більш ніж 88% турків переконані, що путчистами, які намагалися скинути конституційний лад у Туреччині 15 липня, керував опозиційний проповідник Фетхуллах Ґюлен.

Про це свідчать результати опитування, проведеного з 30 липня по 1 серпня дослідницькою компанією A&G, повідомляє видання Daily Sabah.

Окрім того, 38% опитаних вважають, що основною метою заколотників було скинути президента Реджепа Таїпа Ердогана, ще 30% вважають, що головною метою були парламент і турецька демократія.

Опитування також показало, що більшість турків - більш ніж 66% - підтримують введення надзвичайного стану на три місяці.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня в Туреччині відбулася спроба військового перевороту. Однак влада Туреччини незабаром взяла ситуацію під контроль. Після цього президент Туреччини оголосив про введення надзвичайного стану строком на три місяці.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена. Турецька влада стверджує, що Ґюлен створив терористичну мережу під назвою "Паралельна держава". Сам Ґюлен засудив спробу перевороту.

Як повідомляли раніше, влада Туреччини позбавить армію можливості організовувати держперевороти шляхом проведення армійської реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram