ГоловнаСвіт

Після референдуму про "Брекзит" продажі віскі виросли на 40%

Продавцям віскі довелося опустити ціни.

Після референдуму про "Брекзит" продажі віскі виросли на 40%

Виробники і продавці віскі в Шотландії отримали несподіваний зиск від рішення британців вийти з Європейського Союзу. Після референдуму про Brexit продажі віскі зросли на 30-40%.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Bloomberg.

Після референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу ослаблення фунта стерлінгів прискорилося. В результаті Банк Англії був змушений знизити базову відсоткову ставку до 0,25% річних, а продавцям віскі довелося опустити ціни на продукт на понад 10%.

"Це як "чорна п'ятниця" для віскі", - розповів представник ритейлу на The Whisky Exchange Дон Девіс, зазначивши, що "був божевільний сплеск продажів".

Віскі є однією з основних експортних статей Британії, приносячи бюджету щорічно більш ніж 4 млрд фунтів стерлінгів (5,3 млрд доларів). Однак у 2015 році експортні продажі впали на 2,8%, що негативно позначилося на бізнесі найбільших виробників - власника марки Johnnie Walker Diageo Plc і Chivas Regal, що належать компанії Pernod Ricard SA.

Нагадаємо, що 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід із Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якомога швидше почати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram