ГоловнаСвіт

В Афганістані бойовики напали на автобуси з туристами

За непідтвердженими даними, під час нападу загинули 10 осіб.

В Афганістані бойовики напали на автобуси з туристами
Талибы
Фото: boston.com

В Афганістані скоєно напад на іноземних туристів у провінції Герат на заході країни.

Про це повідомляє BBC.

Озброєні люди атакували два мікроавтобуси на шосе в районі Чишті-Шаріф. Місцева влада розповіла, що серед туристів, які прямували з провінції Баміан у Герат, - вісім британців, троє американців і громадянин Німеччини. Повідомляють, що шестеро, включно з водієм, отримали поранення і перебувають у лікарні.

При цьому агентство "Сіньхуа" з посиланням на представника місцевої влади Фархада Кадімі стверджує, що поранено п'ятьох осіб, а 10 людей загинули. Ця інформація поки що не отримала офіційного підтвердження.

Поки що жодне з діючих угруповань не взяло на себе відповідальність за напад. Проте влада Афганістану підозрює, що за нападом стоять бойовики ісламістського руху "Талібан".

Незважаючи на те, що в Афганістані, як і раніше, небезпечно, в країну все одно приїжджають туристи. Найбільш популярна серед них провінція Баміан, яка приваблює мандрівників красою природи і пам'ятниками древньої архітектури.

З 2001 року владі країни протистоять таліби, під контролем яких перебувають великі райони Афганістану. Бойовики "Талібану" активізувалися після того, як більшість військовослужбовців НАТО, які перебували на території країни, до грудня 2014-го покинули Афганістан. Однак на території країни залишаються 13 тис. солдатів і офіцерів Альянсу. Їх відхід з Афганістану таліби називають головною умовою початку мирних переговорів з офіційною владою.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані 1994 року. З 1996-го по 2001-й керував країною, 2003 року ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Осамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюють у 27 тис. осіб.

Нагадаємо, наприкінці червня таліби підірвали два автобуси з кадетами поліції в передмісті Кабула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram