ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини зажадало припинити бомбардування Алеппо

Чавушоглу зустрівся з лідерами сирійської опозиції

МЗС Туреччини зажадало припинити бомбардування Алеппо
Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу зажадав негайно припинити всі бойові дії в Алеппо, в тому числі завдання авіаударів.

Про це, як повідомляє агентство Anadolu, він заявив у понеділок, 1 серпня, на зустрічі з лідерами сирійської опозиції Ріядом Хіджабом та Енесом аль-Абде.

За інформацією агентства, сторони обмінялися думками щодо конфлікту в Сирії. При цьому Чавушоглу запевнив, що Анкара продовжить підтримувати народ Сирії.

Раніше 1 серпня відмовитися від наступальних дій у Сирії Москву і Дамаск закликав держсекретар США Джон Керрі. "Вкрай важливо, щоб Росія утримувала себе і режим Асада від проведення наступальних операцій, тоді як наш обов'язок - домогтися від опозиції відмови від участі у таких операціях", - сказав він.

Успіхи сирійської армії і союзних формувань (в тому числі іранських і хазарейських добровольців) привели 26 липня до оточення у північно-східній частині Алеппо великого угруповання бойовиків. Через два дні було оголошено про те, що з міста відкриють три коридори для виходу мирних жителів і окремий коридор для бойовиків, котрі вирішили скласти зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram