ГоловнаСвіт

США довели причетність російських хакерів до злому комп'ютерів Демпартії

Американські компанії з кібербезпеки вказали на причетність хакерів до російських спецслужб.

США довели причетність російських хакерів до злому комп'ютерів Демпартії
Фото: autocentre.ua

Дві американські компанії з кібербезпеки повідомили, що аналіз комп'ютерів Демократичної партії США показав, що до їхнього злому причетні російські хакери.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відповідно до заяв американських компаній Fidelis Cybersecurity і ThreatConnect, опублікованих 1 серпня, інтернет-домени і ті, хто їх реєстрував, щоб зламати комп'ютери Виборчого комітету в Конгрес Демократичної партії США, пов'язані з російською хакерською групою Fancy Bear ("Крутий ведмідь"), яка пов'язана з російськими спецслужбами.

За повідомленням цих американських компаній, Fancy Bear також причетна до злому комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії в червні.

Раніше кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон звинуватила російську розвідку у зломі серверів Демократичної партії.

Представник Кремля Дмитро Пєсков спростував нові заяви про ймовірну причетність Росії до злому комп'ютерів керівного органу Демократичної партії США.

Офіційно Вашингтон від імені державних органів не звинувачував Росію у втручанні в комп'ютерні системи Демпартії, однак таке припущення в одному з інтерв'ю висловив президент США Барак Обама.

Фахівці з кібербезпеки і деякі інші посадові особи США заявляли, що є підстави вважати, що саме Росія влаштувала хакерську атаку, щоб зашкодити Демократичній партії і вплинути на результат президентських виборів у США 8 листопада. У Москві всі звинувачення про причетність до злому спростовують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram