ГоловнаСвіт

Вірменського опозиціонера Гукасяна звинуватили в організації масових заворушень

Під час затримання поліція застосувала до Гукасяна силу

Вірменського опозиціонера Гукасяна звинуватили в організації масових заворушень
Архив
Фото: EPA/UPG

Керівнику опозиційного руху "Вставай, Вірменіє" Андріасу Гукасяну оголосили звинувачення в організації та участі у масових заворушеннях у Єревані.

Про це повідомляє портал news.am.

Адвокат опозиціонера Лусіне Саакян також повідомила, що під час затримання до Гукасяна застосували силу, він отримав пошкодження ноги.

Раніше в понеділок Служба національної безпеки (СНБ) Вірменії відзвітувала про затримання і арешт 47 осіб в рамках розслідування захоплення будівлі поліції в Єревані. 31 липня завершилася операція з її звільнення. Усі члени збройного угруповання "Сасна црер" здалися владі.

Напередодні СНБ висунула загарбникам ультиматум, зажадавши, щоб вони звільнили приміщення і здалися. Через деякий час члени угруповання відкрили вогонь і застрелили поліцейського.

Будівлю поліцейської частини в Єревані захопили 17 липня. Під час нападу загинув полковник поліції, ще трьох співробітників органів внутрішніх справ було поранено. Озброєна група зажадала відставки президента Сержа Саргсяна і звільнення лідера радикального опозиційного руху "Нова Вірменія" Жирайра Сефіляна, якого заарештували наприкінці червня за звинуваченням у незаконному зберіганні зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram