ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ опублікувала відео із закликом до джихаду проти Росії

Дев'ятихвилинний ролик містить звернення до Путіна і погрози.

ІДІЛ опублікувала відео із закликом до джихаду проти Росії
Боевики "Исламского государтва"
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) опублікувала відеоролик із закликом до джихаду проти Росії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, дев'ятихвилинний ролик містить звернення до президента РФ Володимира Путіна і погрози.

"Слухай, Путіне, ми приїдемо в Росію і будемо вбивати вас у ваших будинках. О, Брати, проводьте джихад і бийтеся з ними", - каже чоловік у масці, який керує автомобілем посеред пустелі.

Також на відео показано, як озброєні люди атакують бронетехніку і намети і збирають зброю.

Хто опублікував відео, не повідомляють, але посилання на ролик міститься в акаунті месенджера Telegram, який використовують бойовики ІДІЛ, зазначає агентство.

Поки що незрозуміло, чому саме Росія стане ціллю, зазначає Рейтер, проте останнім часом Москва і Вашингтон ведуть переговори про посилення військової і розвідувальної співпраці в боротьбі проти ІДІЛ і "Аль-Каїди" в Сирії.

Раніше ІДІЛ закликала своїх прихильників у всіх країнах, з якими вона бореться, використовувати будь-яку доступну зброю для знищення ворогів.

Нагадаємо, що 14 липня в Ніцці після салюту на честь Дня взяття Бастилії вантажівка, за кермом якої перебував місцевий житель туніського походження Мохамед Булель, в'їхала в натовп на залюдненій міській набережній. У результаті загинули 84 людини.

Вранці 26 липня два озброєні ножами чоловіки захопили заручників у церкві. Вони зайшли з чорного входу. Бранцями виявилися п'ятеро осіб: 84-річний священик, дві черниці і двоє прихожан. Одній черниці вдалося втекти і викликати поліцію. Пізніше бійці спецпідрозділу вбили нападників, проте до цього ті встигли вбити священика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram