ГоловнаСвіт

Папа Римський закликав молодь не витрачати час на комп'ютерні ігри

"Ми приходимо в цей світ не для того, щоб жити як "овочі", - сказав понтифік.

Папа Римський закликав молодь не витрачати час на комп'ютерні ігри
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск закликав молодь не грати в комп'ютерні ігри, а бути соціально активними в політиці та інших сферах нашого життя.

Про це повідомляє Associated Press.

"Дорога молодь, ми приходимо в цей світ не для того, щоб жити як "овочі": легко, комфортно, не встаючи від сну. Ні, ми приходимо для того, щоб виконати своє призначення", - сказав Франциск, виступаючи з проповіддю в польському селі Беджі недалеко від Кракова.

За оцінкою польських ЗМІ, його проповідь слухали більш ніж 1 млн осіб.

Раніше Франциск звернувся до черниць із проханням витрачати менше часу на соціальні мережі.

Нагадаємо, понтифік перебуває в Польщі з першим пастирським візитом. Його приїзд приурочили до Світових днів молоді в Кракові.

Папа Франциск ніколи не цурався нових технологій, додатків, і соціальних мереж, де він веде акаунти декількома мовами. Однак він завжди наголошував, що це не робить його щасливішим.

Уродженець Буенос-Айреса Франциск був обраний Папою Римським у 2013 році, він став першим понтифіком з Нового Світу і першим папою-єзуїтом. Папа Франциск охоче демонструє близькість до народу. Крім цього, він неодноразово заявляв, що католицьким священикам слід жити скромно, а церква повинна піклуватися про бідних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram