ГоловнаСвіт

Служба нацбезпеки зажадала від людей, які захопили будівлю поліції в Єревані, здатися

Вірменська влада вперше назвала учасників захоплення терористами.

Служба нацбезпеки зажадала від людей, які захопили будівлю поліції в Єревані, здатися
Фото: EPA/UPG

Служба національної безпеки Вірменії вимагає від членів озброєної групи, що захопила будівлю полку патрульно-постової служби в Єревані, скласти зброю і здатися. Про це йдеться в заяві вірменської спецслужби, передає Радіо Свобода.

Текст містив вимогу зробити це до 17:00 за місцевим часом (16:00 за Києвом), але штурм будівлі ще не почався.

Уперше за багато днів вірменська влада застосувала до учасників захоплення будівлі поліції визначення "терористи".

"Різке загострення ситуації, зумовлене тривалою терористичною діяльністю збройної групи, вогонь по співробітниках правоохоронних органів... більше допускатися не можуть. Повідомляємо, що після подій, що відбулися пізно ввечері 29 липня, вичерпано всі розумні можливості досягнення мирного вирішення ситуації з терористами", - наводить заяву Служби національної безпеки Вірменії Вірменська служба Радіо Свобода.

Як повідомляли, в результаті сутичок у Єревані 29 липня постраждали 60 осіб.

Нагадаємо, група опозиціонерів захопила будівлю патрульно-постової служби в Єревані 17 липня. Рух "Установчий парламент" вимагає звільнити з-під арешту одного зі своїх лідерів Жирайра Сефіляна, а також вимагає відставки президента і уряду. Під час захоплення будівлі одного поліцейського вбили, ще чотирьох поранили. Крім того, опозиціонери взяли в заручники лікарів, яких вони відпустили наступного дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram