ГоловнаСвіт

Трамп назвав жартом прохання до Росії зламати пошту Клінтон

Клінтон назвала дії Трампа загрозою нацбезпеці США.

Трамп назвав жартом прохання до Росії зламати пошту Клінтон
Трамп и Клинтон
Фото: коллаж фото EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп назвав жартом свій заклик до Росії зламати електронну пошту Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє CNN.

"Звичайно, це був сарказм", - сказав Трамп.

"У вас є 33 тисячі витертих електронних листів, це така сама реальна проблема, як і те, що було в електронних листах Національного комітету Демократичної партії", - додав він.

Раніше Трамп звернувся до Росії із закликом зламати електронну пошту кандидата від демократів Гілларі Клінтон. Він заявив, що тільки так можна знайти і передати ФБР листи, незаконно витерті його суперницею на майбутніх виборах. "Росія, якщо ти мене чуєш, то я розраховую, що ти знайдеш 30 тисяч зниклих листів", - сказав Трамп.

Йдеться про скандал з електронними листами Клінтон. Коли вона займала посаду держсекретаря США, то використовувала для зберігання листування приватний сервер. Клінтон передала листи ФБР, але перед цим видалила 33 тис. повідомлень, пояснивши, що всі вони не мали стосунку до її роботи.

На заяву Трампа Клінтон відповіла, що вперше бачить, щоб кандидат у президенти відкрито закликав іноземну державу до шпигунства проти політичного опонента. За її словами, це не перебільшення і такі дії Трампа загрожують національній безпеці США.

Окрім того, 23 липня сайт WikiLeaks опублікував майже 20 тис. листів і понад вісім тисяч документів Національного комітету Демократичної партії США. Потім The New York Times повідомляла, що метадані (інформація про дані) вкрадених із серверів Демократичної партії США документів і опублікованих на сайті WikiLeaks показали, що їх "пропускали" через безліч комп'ютерів, у тому числі і з російськомовними налаштуваннями.

Нагадаємо, раніше Обама заявив, що Гілларі Клінтон буде найкращим президентом в історії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram