ГоловнаСвіт

Суд зняв звинувачення у зберіганні дитячої порнографії з письменника Буковського

Високий суд Лондона заявив, що звинувачення на адресу радянського дисидента неправильно зрозуміли.

Суд зняв звинувачення у зберіганні дитячої порнографії з письменника Буковського
Владимир Буковский
Фото: EPA/UPG

Високий суд Лондона постановив, що колишній радянський дисидент і письменник Володимир Буковський не виробляв і не зберігав дитячої порнографії.

Тож звинувачення з нього знято, повідомляє РИА Новости.

За словами адвокатів Буковського, підзахисного не звинувачують "в участі або присутності на місці вчинення дій сексуального характеру відносно дітей або зйомці фотографій таких дій". За його словами, Королівська прокурорська служба не стверджувала і не стверджує цього.

"Високий суд ухвалив, що Королівська прокурорська служба не заявляла про участь Володимира Буковського в сексуальних діях щодо дітей", - сказав співрозмовник агентства.

Також суддя зазначив, що формулювання Королівської прокурорської служби могли бути сприйняті як те, що "Буковський грав роль фотографа". Такі твердження були "припущенням або спекуляцією", додав він.

Наприкінці квітня 2015 року Королівська прокурорська служба звинуватила Буковського у виготовленні та зберіганні дитячої порнографії. Він відкидав усі пред'явлені йому звинувачення. У квітні 2016 року він на знак протесту оголосив голодування. У травні він припинив його.

Володимир Буковський - письменник і один із засновників дисидентського руху в СРСР. 1976 року покинув СРСР після його обміну на лідера Комуністичної партії Чилі Луїса Корвалана. Після цього письменник переїхав жити в Кембридж. У 2008 році Буковський висунувся в кандидати в президенти Росії, проте Центрвиборчком відхилив його заявку, мотивуючи відмову його проживанням за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram