ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Німеччині заарештували біженця з Алжиру, який погрожував "усіх підірвати"

За даними поліції, заарештований був прихильником ІДІЛ

У Німеччині заарештували біженця з Алжиру, який погрожував "усіх підірвати"
Архив

Поліція Німеччини заарештувала 19-річного алжирського біженця, який раніше покинув психіатричну лікарню з погрозами "всіх підірвати".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Чоловіка заарештували на залізничній станції в Бремені після кількох годин пошуків, під час яких у місті евакуювали відвідувачів торгового центру, повідомили в поліції Нижньої Саксонії.

Зазначається, що розслідування триває. Відомо, що заарештований був прихильником терористичного угруповання "Ісламська держава", за останні кілька тижнів кілька разів був затриманий за звинуваченням у пограбуваннях, а також виступав на захист чоловіка, котрий убив дев'ятьох осіб у торговому центрі в Мюнхені минулої п'ятниці. При цьому в поліції зазначають, що жодних доказів зв'язку між двома злочинцями немає.

25 липня кримінальна поліція Німеччини повідомила, що запідозрила понад 410 мігрантів у зв'язках із терористами.

У середу, 27 липня, президент США Барак Обама у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель висловив свої співчуття у зв'язку з нещодавніми нападами на південь Німеччини, інформує Рейтер з посиланням на американських і німецьких чиновників.

Як повідомлялося напередодні, невідомий відкрив стрілянину в університетській клініці Берліна і поранив одного з лікарів. Після цього нападник наклав на себе руки. Постраждалий лікар також помер від отриманих поранень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram