ГоловнаСвіт

У результаті повеней в Індії та Непалі постраждали 1,6 млн осіб

Щонайменше 70 людей потонули.

У результаті повеней в Індії та Непалі постраждали 1,6 млн осіб
Наводнение в Индии
Фото: EPA/UPG

У результаті повеней, спричинених проливними дощами, в Індії та Непалі постраждали 1,6 млн осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У штаті Ассам на північному сході Індії під воду пішли сотні населених пунктів. "Ситуація розвивається від поганої до найгіршої, до таборів тимчасового розміщення було евакуйовано понад мільйон людей", - заявив міністр водних ресурсів штату Кешаб Маханта.

За даними влади, вийшовши з берегів, річка Брахмапутра затопила понад половину з 32 прилеглих до неї районів. Щонайменше 12 людей потонули.

Стихійне лихо торкнулося і диких тварин, які, рятуючись від повені, виходять на височини і гірські дороги. Затопленими виявилися 80% території національного парку Казіранга, де мешкають рідкісні однорогі носороги. Співробітникам парку вдалося врятувати 3-місячного носорога, який знайшов притулок у дворі одного з будинків. Проте десятки рідкісних тварин потонули.

У сусідньому Непалі повені і спричинені дощами зсуви стали причиною загибелі 58 осіб.

Раніше в липні цього року проливні дощі і повені після них спіткали Китай. Влада країни повідомила про сотні тисяч евакуйованих із зон лиха людей, число загиблих оцінюють у більш ніж 800 осіб, а економічний збиток від удару стихії - майже в $45 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram