ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мін'юст РФ попросив церкву допомогти в боротьбі з корупцією

У РПЦ готові відлучати хабарників від причастя.

Мін'юст РФ попросив церкву допомогти в боротьбі з корупцією
Фото: politeka.net

Міністр юстиції РФ Олександр Коновалов розраховує на допомогу священнослужителів у боротьбі з корупцією.

У статті, опублікованій в "Российской газете", голова відомства пише, що обговорював із представниками офіційних релігійних конфесій питання антикорупційного виховання віруючих.

Коновалов вважає, що віруючих треба інформувати про "гріховність наживи як мети людського життя". Крім того, необхідно створювати адаптовані тексти священних писань, де буде йтися про шкоду корупції, і слід обговорювати, як держава і релігія ставляться "до проявів користолюбства і хабарництва".

За словами Коновалова, робоча група президії Ради при президенті РФ з протидії корупції також розглядала питання про включення антикорупційної пропаганди в місіонерську діяльність. Зокрема, передбачається створення відповідних брошур із посиланнями на релігійні джерела. Їх Мін'юст РФ має намір поширювати через ЗМІ та навчальні заклади.

Раніше представник РПЦ протоієрей Сергій Привалов, який відповідає за взаємодію з правоохоронними органами, пообіцяв розширити антикорупційну роботу. За його словами, священики можуть не тільки говорити про шкоду хабарництва, а й відлучати тих, що провинився, від причастя. Також, говорив Привалов, віряни можуть запропонувати відшкодувати завдані збитки або віддати гроші на благодійність.

Нагадаємо, раніше в липні Компартія Китаю закликала своїх керівників до скромності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram