ГоловнаСвіт

Подвійний теракт у Сирії: 48 жертв (оновлено)

Одна з бомб вибухнула біля штабу курдських силовиків.

Подвійний теракт у Сирії: 48 жертв (оновлено)
Архив
Фото: EPA/UPG

У результаті подвійного теракту в місті Камишли, розташованому на північному сході Сирії неподалік від кордону з Туреччиною, загинули 48 людей.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

При цьому, як передає Рейтер, Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR), що базується в Лондоні, оцінює число загиблих в 44 особи.

За попередніми даними, підірвали автомобіль і мотоцикл. Одна з бомб вибухнула біля штабу силовиків курдської адміністрації, яка контролює більшу частину провінції Хасака, до якої належить Камишли.

Також повідомляють, що один з вибухів був таким потужним, що зруйнував вікна магазинів у турецькому місті Нусайбін, який розташований просто через кордон від Камишли. За словами свідків, двоє людей в Нусайбіні отримали легкі поранення.

США частково призупинили постачання гумдопомоги Сирії

Раніше, 24 липня, терорист-смертник підірвав себе у вантажівці біля місця, де перебувало керівництво курдських підрозділів, які контролюють Камишли і виступають проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Практично одночасно з вибухом машини в повітря злетів замінований мотоцикл.

Відповідальність за теракти взяла на себе ІДІЛ.

Місто Камишли розташоване на кордоні з Туреччиною. У ньому проживають курди, ассирійці, араби і вірмени.

У Сирії з 2011 року триває громадянська війна, в якій уряду президента Башара Асада протистоять світські й ісламістські групи збройної опозиції. Одним з найвідоміших угруповань стали ІДІЛ і "Фронт ан-Нусра" - сирійський філія "Аль-Каїди".

Як повідомляли раніше, в Афганістані вбили одного з ватажків ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram