ГоловнаСвіт

Обама заявив про можливий вплив Росії на вибори в США

ФБР розслідує дані про витік понад 19 тис. електронних листів Національного демократичного комітету

Обама заявив про можливий вплив Росії на вибори в США
Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама в інтерв'ю NBC заявив про можливий вплив Росії на вибори в Америці.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Усе можливо", - сказав Обама, відповідаючи на запитання про те, чи може Росія спробувати повпливати на голосування, яке має відбутися 8 листопада.

За словами президента США, ФБР розслідує дані про витік понад 19 тис. електронних листів Національного демократичного комітету, в результаті якого з'ясувалося, що лідери комітету віддавали перевагу Гілларі Клінтон, а не її опоненту по партії Берні Сандерсу. У США раніше припустили, що за публікацією листів стоїть Росія.

Гілларі Клінтон стала кандидатом у президенти

"Ми знаємо, що росіяни зламують наші системи - не тільки державні, а й приватні", - заявив американський лідер.

Нагадаємо, що раніше, 23 липня, сайт WikiLeaks опублікував майже 20 тис. листів і понад вісім тисяч документів Національного комітету Демократичної партії США.

Менеджер передвиборної кампанії кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон Роббі Мук в ефірі телеканалу ABC казав, що за витоком документів стоять "росіяни заради допомоги Дональду Трампу".

У МЗС РФ спростовують причетність до хакерської атаки. Так, голова відомства Сергій Лавров, коментуючи інформацію про можливу причетність російських хакерів до публікації документів, заявив: "Я б не хотів використовувати слова з чотирьох букв (лайливе слово з англійської мови - ред.)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram