ГоловнаСвіт

У Міноборони Болгарії заявили, що літаки РФ порушують повітряний простір країни

У Росії інформацію спростували.

У Міноборони Болгарії заявили, що літаки РФ порушують повітряний простір країни
Фото: Пресс-служба Генштаба ВСУ

Міністерство оборони Болгарії заявило у вівторок, 26 липня, що російське повітряне судно порушило міжнародні правила під час польоту над Чорним морем, повідомляє DW.

За даними АР, російський літак пролетів через повітряний простір Болгарії з вимкненим транспондером - пристроєм, що дозволяє визначати точне місце перебування літака. При цьому борт не попередив болгарську сторону про свій графік польоту.

Міністр оборони Болгарії Микола Ненчев звинуватив Росію в системних порушеннях у неділю, 24 липня, коли зазначив, що цього місяця було зафіксовано вже чотири порушення, вчинені як військовими, так і комерційними літаками Росії.

"Це нас дуже турбує, тому ми вдаємося до превентивних заходів", - наголосив Ненчев в ефірі приватного каналу Nova TV. Йдеться перш за все про приведення винищувачів ВПС Болгарії в бойову готовність.

Болгарія вимагає пояснень від Росії. Росія, своєю чергою, запевняє, що не отримувала офіційних запитів. Тим часом російське міністерство оборони 25 липня спростувало будь-які порушення з боку російської сторони.

Нагадаємо, в квітні Польща викликала посла Росії "на килим" через політ Су-24 над американським есмінцем у Балтійському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram