ГоловнаСвіт

У Китаї заборонили публікувати новини без схвалення держави

Тепер можуть виходити тільки передруки новин від підконтрольних державі ЗМІ.

У Китаї заборонили публікувати новини без схвалення держави

Державне управління Китаю з питань кіберпростору (Cyberspace Administration of China, CAC), яке курирує інтернет, заборонило найбільшим національним новинним порталам, у тому числі Sina Corp., Tencent Holdings Ltd і Sohu.com, публікувати оригінальні новинні повідомлення. Тепер на цих сайтах можуть виходити новини тільки з агентств і ЗМІ, підконтрольних державі.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела у владі та китайські ЗМІ.

Як випливає з документа CAC, що його цитує Bloomberg, окремі оригінальні публікації на цих новинних порталах "серйозно порушили" встановлені правила, спричинивши "величезний негативний ефект".

Введена заборона стосується "поточних новин" політики, економіки, міжнародних відносин і соціальної сфери. У разі порушення на компанії чекають штрафні санкції.

Як зазначає Bloomberg, заборона дає владі практично повний контроль над розміщенням новинних заміток у мережі. Агентство також пише, що голова КНР Сі Цзіньпін раніше вже заявляв про те, що китайські засоби масової інформації повинні служити інтересам Комуністичної партії.

На початку липня CAC заборонило національним новинним порталам Китаю публікувати замітки на основі інформації соцмереж і блогів без перевірки і підтвердження. Зроблено це було "з метою подальшої боротьби і запобігання публікації неправдивої інформації в інтернеті".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram