ГоловнаСвіт

Трамп допустив союз із Росією в боротьбі з ІДІЛ

Американський мільярдер відкинув припущення про те, що Путін допомагає йому в передвиборній гонці.

Трамп допустив союз із Росією в боротьбі з ІДІЛ
Дональд Трамп

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп заявив, що в разі обрання розгляне союз із Росією в боротьбі проти бойовиків "Ісламської держави" (ІДІЛ), але відкинув будь-які припущення про те, що Володимир Путін допомагає йому в передвиборній боротьбі.

Як повідомляє агентство Рейтер, виступаючи перед своїми прихильниками у Вінстон-Сейлемі, Північна Кароліна, Трамп відкинув припущення про можливу участь російських спецслужб у зломі електронного листування Національного комітету Демократичної партії, щоб допомогти йому перемогти на виборах 8 листопада.

Як випливає з листування співробітників комітету партії, опублікованого сайтом WikiLeaks у вихідні, Гілларі Клінтон спиралася на фактичну підтримку партійної верхівки, вона влаштовувала однопартійців як кандидат у президенти, тоді як її суперник на праймериз Берні Сандерс грав декоративну роль. Москва заперечує співучасть у зломі пошти соратників Клінтон.

"Я думаю, що ці листи не випадково опублікували напередодні нашого з'їзду, і це викликає занепокоєння", - сказав член виборчого штабу Клінтон Робб Мук на CNN.

За словами Трампа, він жодного разу не зустрічався з Путіним. Однак під час передвиборної кампанії мільярдер хвалив російського лідера, а один з його провідних радників із зовнішньої політики, генерал у відставці Майкл Флінн вечеряв із Путіним у грудні 2015 року.

"Якщо подумати, хіба погано було б порозумітися з Росією? - сказав Трамп. - Було б непогано об'єднатися з Росією і як слід струсонути ІДІЛ?"

Водночас скептики в американському уряді, союзники з міжнародної коаліції боротьби з ІДІЛ і провідні представники сирійської опозиції поставили під сумнів нещодавню пропозицію держсекретаря США Джона Керрі посилити партнерство з Росією в боротьбі проти бойовиків у Сирії, оскільки не довіряють Кремлю.

Як повідомляли раніше, хакери з Росії атакували пошту американського дослідника діяльності екс-радника Януковича Пола Манафорта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram