ГоловнаСвіт

Ватикан засудив напад на церкву на півночі Франції

Святий престол висловив свою підтримку парафії, що стала ціллю нападу, а також усьому французькому народу.

Ватикан засудив напад на церкву на півночі Франції
Папа Римский
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск співпереживає через "біль і жах" і "в найвищій мірі засуджує" напад на церкву на півночі Франції.

Про це йдеться в комюніке Ватикану.

"Ми глибоко вражені, оскільки ця жахлива жорстокість сталася в церкві, у святому місці, де проголошується Любов Божа, з варварським убивством священика, і де постраждали віруючі", - йдеться у повідомленні Ватикану.

Понтифік, який повинен вилетіти в п'ятницю з візитом до Польщі з нагоди Всесвітнього дня молоді, "був проінформований, і співпереживає через біль і жах, і в найвищій мірі засуджує будь-яку форму ненависті, і молиться за постраждалих", - йдеться в комюніке.

"На жаль, ці нові повідомлення поповнюють серію актів насильства, що сталися протягом останніх днів, які нас уже потрясли і заподіяли нам величезний біль і тривогу", - зазначають у Ватикані. При цьому Апостольська столиця висловила свою підтримку парафії, що стала ціллю нападу, а також усьому французькому народу.

Нагадаємо, що раніше у вівторок двоє озброєних ножами чоловіків увірвалися в католицьку церкву і взяли в заручники п'ятьох осіб - 84-річного кюре, двох черниць і двох парафіян.

Під час штурму, який проводили бійці загону швидкого реагування, злочинців ліквідували. При цьому вони встигли розправитися з настоятелем церкви і поранити заручників. Усіх постраждалих доправили в лікарню, одна з жінок перебуває в критичному стані.

Близьке до ІДІЛ інформаційне агентство Amaq підтвердило, що нападники підтримували "Ісламську державу".

Раніше цього місяця угруповання також взяло на себе відповідальність за теракт у Ніцці 14 липня. Тоді загинули 84 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram