ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Олланд: ІДІЛ оголосила війну Франції

Джихадисти взяли на себе відповідальність за захоплення заручників на півночі Франції.

Олланд: ІДІЛ оголосила війну Франції
Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) оголосило війну його країні.

Про це повідомляє Le Figaro.

За словами французького лідера, його країна повинна "вести війну з ІДІЛ усіма доступними засобами". Він також назвав захоплення заручників і вбивство священика в місті Сент-Етьєн-дю-Рувр "підлим терактом".

Нагадаємо, що раніше у вівторок двоє озброєних ножами чоловіків увірвалися в католицьку церкву й узяли в заручники п'ятьох осіб: 84-річного кюре, двох черниць і двох парафіян.

Під час штурму, який проводили бійці загону швидкого реагування, злочинців ліквідували. При цьому вони встигли розправитися з настоятелем церкви і поранити заручників. Усіх постраждалих доправили в лікарню, одна з жінок перебуває в критичному стані.

Близьке до ІДІЛ інформаційне агентство Amaq підтвердило, що нападники підтримували "Ісламську державу".

Раніше цього місяця угруповання також узяло на себе відповідальність за теракт у Ніцці 14 липня. Після салюту на честь Дня взяття Бастилії вантажівка, за кермом якої перебував місцевий житель туніського походження Мохамед Булель, виїхав на залюднену міську набережну. У результаті загинули 84 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram