ГоловнаСвіт

У штабі Клінтон підозрюють Росію у зломі пошти Демпартії

Спецслужби поки що не вказують на РФ як на організатора злому.

У штабі Клінтон підозрюють Росію у зломі пошти Демпартії
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Федеральне бюро розслідувань США веде слідство у справі про витік електронної кореспонденції Національного комітету Демократичної партії Сполучених Штатів. Як стверджує виборчий штаб ймовірного кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон, хакери, імовірно пов'язані з Росією, зламали поштові сервери демократів в інтересах Дональда Трампа, кандидата від республіканців, повідомляє ВВС.

У п'ятницю, 22 липня, сайт WikiLeaks опублікував масив електронних листів, з яких випливало, що Національний комітет віддає перевагу супернику Клінтон у таборі демократів Берні Сандерсу. Надбанням гласності стали також аналітичні записки про Дональда Трампа.

Витік уже привів до відставки голови комітету партії Деббі Вассерман Шульц. Вона відмовилася відкривати національний з'їзд Демократичної партії в Філадельфії. На з'їзді Сандерс закликав демократів підтримати Клінтон.

Злом пошти демократів - одна із серії кібератак, скоєних з Росії проти політичних організацій і аналітичних центрів у США, стверджує низка офіційних осіб у Вашингтоні. Про це повідомляють журналісти CNN, не називаючи їх поіменно.

Спецслужби поки що не вказують на Росію як на організатора злому.

Представники демократів виявили в квітні, що комп'ютерні сервери партії зазнали несанкціонованого втручання. Фахівці з кібербезпеки, найняті ними, встановили, що як мінімум дві спроби зроблені хакерськими групами, пов'язаними з російською владою, повідомляє Associated Press.

14 червня The Washington Post написала, що хакери, які діють в інтересах російського уряду, проникли в комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії США та отримали доступ до всієї бази даних компромату, зібраного опозицією на кандидата в президенти Республіканської партії Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram