ГоловнаСвіт

У Петербурзі ловця покемонів відвезли в наручниках у поліцію і оштрафували

У Петербурзі ловця покемонів відвезли в наручниках у поліцію і оштрафували
Фото: akket.com

Петербурзька поліція закувала в наручники і затримала чоловіка, що "ловив покемонів" на одній з вулиць міста, мотивуючи свої дії незаконністю відеозйомки в громадському місці і непокорою працівникові поліції, повідомляють РІА Новини.

Відеозапис затримання з'явився в понеділок у соціальних мережах. На записі видно, як молода людина знімає групу поліцейських, що заходять у кафе, а на питання одного з них, навіщо проводиться зйомка, постає відповідь: "Я не знімаю, я ловлю покемонів, це гра така". Після цього поліцейський починає вимагати припинення зйомки і намагається забрати смартфон, погрожуючи затримати власника за непокору.

У записі видно, що поліцейський відводить чоловіка в службовий автомобіль і сковує наручниками, після чого відеозапис переривається.

Як повідомляли місцеві ЗМІ, інцидент мав місце 23 липня на Апраксиному дворі, де автор відео нібито грав у популярну гру Pokemon Go і паралельно вів трансляцію відеозапису в інтернеті за допомогою сервісу Periscope.

За даними видань, молода людина провела 12 годин у 28-му відділенні поліції Санкт-Петербурга, після чого була оштрафована на 550 рублів за статтею "дрібне хуліганство". Нагадаємо, раніше в уряді Росії запропонували замінити покемонів Чебурашкою.

Pokеmon Go - онлайн-гра з елементами доповненої реальності, яка продовжує бити рекорди популярності, поступово охоплюючи весь світ. Мета гри - "збирати" якомога більше покемонів у реальному світі. Коли гравець запускає додаток, він бачить на екрані інтерактивну карту свого міста. Покемонів можна виявити по шелесту трави в телефоні та спеціальному індикатору в кутку дисплея.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram