ГоловнаСвіт

Резолюцію в бельгійський парламент, що закликає зняти санкції з Росії, подала "віртуальна" партія

У Бельгії про резолюцію ніхто не чув

Резолюцію в бельгійський парламент, що закликає зняти санкції з Росії, подала "віртуальна" партія
Фото: Скриншот видео

Резолюцію, що пропонує уповноважити уряд Бельгії виступити в ЄС на підтримку скасування антиросійських санкцій, внесла в парламент "віртуальна" партія - вона з'явилася всього п'ять років тому, у ній немає жодної виразної програми і мало членів партії.

Про це написав у фейсбук користувач Іван Преображенський і привів як доказ публікацію місцевого видання.

"Що стосується мсьє Каркассі (автор проекту резолюції, депутат палати представників Альдо Каркассі - LB.ua), то він представляє в парламенті Народну партію. Одна біда: у 2015 році одне місцеве видання стверджувало, що Partie populaire (Народна партія) - це "віртуальна" партія. У ній дуже мало членів, з'явилася вона всього п'ять років тому, у неї немає жодної виразної програми і т.д", - написав блогер.

Він повідомив, що додаткова пікантність ситуації в тому, що французькою мовою (Каркассі - франкофон, валонець) новина знаходиться тільки у російського інформагентства ТАСС, але в жодному місцевому бельгійському ЗМІ її немає. Зате російською мовою, навіть без посилання на джерело інформації, новин на цю тему безліч.

"Ось так і виходить, що мало кому відомий депутат з невиразної партії поговорив з кореспондентом ТАСС, розповів йому, що заніс до профільного комітету парламенту кілька папірців (проект резолюції, яка, можливо, ніколи не буде розглянута). У підсумку, про це написала купа російських ЗМІ, бельгійці новину взагалі не помітили і, можливо, навіть про неї не дізнаються. Зате спонсорські гроші, щось мені підказує, партія Каркассі вчасно отримає. Він зумів публічно відзвітувати про свою діяльність і навіть не підставитися на батьківщині, вчіться, салаги :) Це вам не Національний фронт у Франції", - написав Преображенський.

Як повідомлялося, ЗМІ розтиражували повідомлення ТАСС про те, що в парламент Бельгії внесено резолюцію, яка пропонує уповноважити уряд країни виступити в ЄС на підтримку скасування антиросійських санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram