ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини подякувало Кремлю за допомогу під час спроби перевороту

Про яку саме допомогу йдеться, не повідомляється

МЗС Туреччини подякувало Кремлю за допомогу під час спроби перевороту
Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу подякував президенту Росії Володимиру Путіну за підтримку під час спроби військового перевороту.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Haberturk, передає "Радіо Свобода".

"Росія надала нам беззастережну допомогу", - заявив Чавушоглу. При цьому він не уточнив, про яку саме допомогу з боку Кремля йдеться.

Нагадаємо, у ніч на 16 липня в Туреччині сталася спроба військового перевороту, але влада придушила заколот. За підозрою в причетності до путчу було затримано десятки тисяч людей, в тому числі високопоставлених офіцерів, чиновників і суддів. У школах і ВНЗ звільняють співробітників, підозрюваних у зв'язках з прихильниками невдалого перевороту.

Президент країни Реджеп Ердоган на три місяці ввів у країні режим надзвичайного стану і призупинив дію Європейської конвенції з прав людини.

Путін наступного дня після спроби військового перевороту в Туреччині назвав дії заколотників "антиконституційними" і заявив про "неприпустимість насильства" в житті держави. Про те, що Росія якимось чином допомагала турецькій владі у придушенні заколоту, в Кремлі не повідомляли.

Раніше Чавушоглу заявив про можливу зустріч Ердогана і Путіна в серпні перед проведенням саміту G20.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram