ГоловнаСвіт

У Китаї закрили надміру самостійні новинні сайти

Журналісти повинні користуватися лише офіційною інформацією.

У Китаї закрили надміру самостійні новинні сайти

Китай закрив кілька онлайн-ресурсів, які публікували власні історії, а не передруковували офіційні повідомлення уряду, передає Бі-бі-сі.

Великим медіа-порталам Sina, Sohu, NetEase і iFeng довелося закрити сайти, присвячені соціальному та політичному життю країни, а також деякі акаунти в соціальних мережах. Також сайтам загрожують різні штрафи.

За даними китайських ЗМІ, влада критикувала ці сайти за зайву незалежність і "великі обсяги активності, які порушують закон і регулювання". Претензії стосувалися заміток, зроблених редакцією сайтів самостійно.

Журналісти, які працюють у приватних китайських ЗМІ, акредитовані тільки для висвітлення спортивних і розважальних подій. Також вони можуть використовувати новинні замітки, які публікує державне агентство "Сіньхуа". Для них це єдиний законний спосіб писати про політику або суспільне життя.

Проте деякі приватні сайти створили свої команди зі збору новин чи навіть для розслідувань. Влада Китаю бореться з такими інформаційними ресурсами. Багато західних ЗМІ в країні також заблоковані. Контроль над ЗМІ посилився після приходу до влади нинішнього керівника країни Сі Цзіньпіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram