ГоловнаСвіт

Російські спецпризначенці придушили бунт ув'язнених у колонії

У заворушеннях брали участь понад 240 засуджених

У виправній колонії №35 у місті Абакан у Хакасії (Росія) стався бунт ув'язнених за участю понад 240 осіб.

Він почався увечері в неділю, припинити його керівництву колонії вдалося лише до ранку понеділка. Для цього довелося задіяти спецпризначенців. Стверджується, що постраждалих у результаті заворушень немає.

"Зруйновано зсередини один корпус приміщення ІК-35 і прилеглу до нього територію, на яку ув'язнені викидали тумбочки та інші предмети. Крім того, всередині приміщення (кабінети, камери, приміщення життєзабезпечення) було зруйновано діями ув'язнених, які перевертали ліжка, кидали тумбочки, виламували двері", - повідомили в управлінні Федеральної служби виконання покарань.

Масові заворушення організував ув'язнений, засуджений за викрадення, який у п'ятницю повернувся з карантину. Ув'язнені замкнулися у спальному корпусі і почали вимагати пом'якшення режиму. Зокрема, вони вимагали, щоб їм дозволили не носити розпізнавальні нашивки і курити там, де захочуть.

Інформаційне агентство "Хакасія" оприлюднило відео штурму колонії, що бунтувала. На ньому видно, як у будівлю колонії на третій поверх по драбинах намагаються залізти озброєні люди. Чути постріли. У якийсь момент у корпусі колонії стається вибух, а з вікон валить густий дим.

ІК-35 - виправна колонія загального режиму. Зазвичай у ній утримується близько 500 ув'язнених. У 2012 році в місцевій пресі з'явилися повідомлення про великі заворушення в ІК-35 і введення до неї спецпризначенців, однак ФСВП цю інформацію спростувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram