ГоловнаСвіт

Мерії Ніцци наказали знищити відео з камер спостереження під час теракту

Усі записи, яких потребувало слідство, поліція вже вилучила.

Мерії Ніцци наказали знищити відео з камер спостереження під час теракту
Фото: Mirror

Мерія Ніцци отримала наказ від управління антитерору поліції Франції знищити всі записи з камер відеоспостереження, зроблені під час теракту 14 липня.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на місцеві ЗМІ.

Знищити наказано відеозаписи, зняті в період з 22:30 14 липня 2016 року, коли терорист почав свою атаку, по 18:00 15 липня 2016 року. Також необхідно знищити всі копії відеозаписів з місця злочину, зняті поза рамками слідства.

"Від нас уперше зажадали знищити докази. Центр відеоспостереження і муніципалітет Ніцци можуть зазнати через це переслідуванням. Ба більше, співробітники, що займаються системою, не мають повноважень на проведення таких дій", - розповіло джерело в мерії Ніцци виданню Le Figaro.

Зазначають, що поліція вже вилучила всі записи, які могли б цікавити слідство у справі про теракт. П'ятьом підозрюваним в участі в теракті висунено офіційні звинувачення.

Нагадаємо, пізно ввечері 14 липня, під час святкування Дня взяття Бастилії на Англійській набережній Ніцци вантажівка в'їхала в натовп людей. Жертвами теракту стали понад 80 осіб, десятки поранених перебувають у критичному стані. Серед загиблих є громадянин України, ще одного було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram