ГоловнаСвіт

У США росіянина засудили до 10 років за контрабанду на $50 млн

Фішенко був учасником злочинної змови з метою експорту ліцензійної мікроелектроніки в Росію.

У США росіянина засудили до 10 років за контрабанду на $50 млн

Суд у США засудив росіянина Олександра Фішенка, заарештованого в жовтні 2012 року за незаконне вивезення мікроелектроніки потенційно військового призначення в Росію, до 10 років ув'язнення.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

У вересні минулого року він визнав себе винним у тому, що діяв як агент російського уряду, але не зареєструвався як такий у мін'юсті, був учасником злочинної змови з метою експорту ліцензійної мікроелектроніки в Росію і відмивання грошей і створював перешкоди правосуддю.

Як доводило звинувачення, з жовтня 2008-го по жовтень 2012 року х'юстонська компанія Arc Electromics, що належала Фішенкові, незаконно переправила в Росію ліцензійну мікроелектроніку на 50 млн доларів.

Іноді в накладних вказувалося, що компанія відправляє деталі світлофорів, які вона нібито виготовляла. Насправді, кажуть обвинувачі, Arc нічого не виробляла і лише відправляла товар у Росію, де він часто йшов на потреби військових і спецслужб.

Фішенко народився в Казахстані, але емігрував до США в 1994 році з Росії і отримав американське громадянство.

Раніше повідомляли, що Польща за запитом США затримала українця, який володіє найбільшим торрент-трекером Kickass Torrents. Харків'янина Артема Вауліна звинувачують у порушенні авторських прав, відмиванні грошей та інших злочинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram