ГоловнаСвіт

У сутичках в Єревані постраждали 45 осіб

Мітингувальники спробували прорватися до захопленого відділення поліції.

У сутичках в Єревані постраждали 45 осіб
Фото: EPA/UPG

У результаті заворушень біля відділення поліції в Єревані, де озброєне угруповання з неділі утримує в заручниках декількох поліцейських, по медичну допомогу звернулися 45 осіб, повідомили в міністерстві охорони здоров'я Вірменії.

За даними відомства, серед постраждалих - 25 співробітників поліції. 18 постраждалих госпіталізували за допомогою машин швидкої допомоги, інші звернулися самостійно.

Ситуація біля захопленої будівлі патрульно-постової служби поліції в Єревані загострилася в середу ввечері. Біля неї зібралися прихильники людей, які захопили будівлю. Вони вимагали вирішити питання з їхнім харчуванням і спробували прорвати поліцейський кордон. Для розгону активістів правоохоронці застосували спецзасоби, в тому числі сльозогінний газ.

До ранку 21 липня учасники мітингу покинули свої позиції і відійшли від лінії зіткнення з поліцією. Правоохоронці взяли під контроль позиції, які утримували активісти, в тому числі і створену зі сміттєвих контейнерів барикаду. Велика частина співробітників спецпідрозділу МВС також покинула центр міста. В оточенні залишилася лише невелика частина поліцейських, повідомляє РБК із посиланням на пряму трансляцію радіо "Свобода".

17 липня група озброєних прихильників опозиційного політика Жирайра Сефіляна захопила будівлю ППС на вулиці Хоренаці. Кілька співробітників правоохоронних органів опинилися в заручниках, один із них загинув. Пізніше п'ятьох бранців удалося звільнити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram