ГоловнаСвіт

У Росії виправдали "приморських партизанів"

Двоє вийшли на свободу, решта троє залишаються за ґратами

У Росії виправдали "приморських партизанів"
Фото: vk.com/primorskiepartizany

У середу, 20 липня, російські присяжні визнали невинуватими так званих "приморських партизанів" - групу осіб, які у 2009-2010 році здійснили кілька нападів на співробітників МВС РФ.

Як зазначає "Медиазона", це був повторний розгляд справи.

У 2014 році присяжні в Приморському суді визнали підсудних винуватими у вбивстві чотирьох осіб з метою заволодіння великою партією маріухани, вбивстві співробітника МВС і замаху на поліцейських, пограбуванні і викраденні дівчини, викраденні таксі та погрозі вбивством водієві, а також у квартирних і магазинних крадіжках - загалом понад 20 різних злочинів, скоєних "партизанами" у 2009-10 роках.

У травні 2015 року Верховний суд Росії прийняв апеляцію обвинувачених і скасував вирок двом фігурантам справи - Олексію Нікітіну та Вадиму Ковтуну: єдиним епізодом, участь у якому інкримінувало їм слідство, було вбивство чотирьох осіб у Кіровському районі. Іншим учасникам угруповання Верховний суд пом'якшив покарання і направив їхню справу на перегляд.

Після апеляції Верховний суд зажадав переглянути епізод про вбивство чотирьох людей, скоєне восени 2009 року у Кіровському районі Примор'я.

Присяжні визнали недоведеною провину "партизанів".

Після цього Вадима Ковтуна і Олексія Нікітіна звільнили у залі суду. Решта троє "партизанів" - Олександр Ковтун, Володимир Ілютіков і Максим Кирилов - на свободу не вийдуть, тому що під час першого процесу їх визнали винуватими і за іншими епізодами справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram