ГоловнаСвіт

В Азербайджані закрили телеканал за інтерв'ю з турецьким проповідником Ґюленом

Азербайджан і Туреччина традиційно мають добрі відносини.

В Азербайджані закрили телеканал за інтерв'ю з турецьким проповідником Ґюленом
Фетхуллах Гюлен
Фото: news.tut.by

В Азербайджані приватну телевізійну станцію зняли з ефіру і звинуватили в заподіянні збитку "стратегічним" відносинам з Туреччиною.

Це сталося після того, як ця телекомпанія анонсувала інтерв'ю з турецьким релігійним проповідником Фетхуллахом Ґюленом, який живе у вигнанні у США, Анкара вважає його натхненником спроби невдалого державного перевороту.

Про це інформує Радіо Свобода.

"Щоб уникнути провокацій, метою яких є порушення стратегічних відносин між Азербайджаном і Туреччиною, а також щоб уникнути терористичної пропаганди, було вирішено призупинити мовлення телеканалу ANS на місяць", - йдеться в повідомленні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Азербайджану, опублікованому на офіційному сайті 18 липня.

Незважаючи на те, що ANS є помірною проурядовою телекомпанією, азербайджанський регулятор заявив, що "буде подавати позов до суду" для тимчасового позбавлення каналу ліцензії.

У заяві Нацради з питань телебачення і радіомовлення Азербайджану зазначають, що посольство Туреччини в Баку висловило "глибоке занепокоєння" намірами ANS показати інтерв'ю з Фетхуллахом Ґюленом і закликало "вжити відповідних заходів".

Азербайджан і Туреччина є тюркськими народами і традиційно мають добрі відносини.

Авторитарний президент Азербайджану Ільхам Алієв є близьким союзником президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Нагадаємо, в Туреччині 19 липня відкликали ліцензії 24 теле- і радіостанцій, які пов'язують з Фетхуллахом Ґюленом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram