ГоловнаСвіт

У Туреччині відсторонили від роботи близько 8 тис. поліцейських

У силовиків забрали посвідчення і табельну зброю.

У Туреччині відсторонили від роботи близько 8 тис. поліцейських

Влада Туреччини відсторонила від служби майже 8 тисяч поліцейських у зв'язку з їхньою можливою причетністю до спроби державного перевороту.

Про це повідомляє видання Hurriyet. Цю інформацію також підтвердило агентству Reuters можновладне джерело серед сил безпеки.

За його словами, списки осіб, яких повинні усунути від служби, влада Туреччини передала в регіони. Рішення стосується 7 850 осіб, серед них є генерали поліції.

У відсторонених забрали посвідчення співробітників поліції і табельну зброю.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня влада Туреччини повідомила про спробу військового перевороту. Група військових заявила, що бере управління країною у свої руки, щоб забезпечити дотримання конституційних прав громадян. Після цього вони оголосили в країні комендантську годину і військовий стан.

На вулицях Анкари і Стамбула з'явилася військова техніка, у тому числі танки. Однак президент Реджеп Ердоган вночі вийшов в ефір, закликавши громадян виходити на вулиці міст. Його послухалися, і тисячі прихильників президента вийшли проти військових. Відбулися сутички заколотників і прихильників Ердогана, під час яких загинули близько 200 осіб.

Після невдалої спроби держперевороту в Туреччині почалися чистки суддівського корпусу, що зачепили навіть Вищу раду суддів і прокурорів - усього усунули 2 700 суддів. Також влада країни анонсувала арешт понад 6 тис. осіб, а президент Ердоган заявив, що розгляне питання повернення смертної кари, яку заборонили 2002 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram