ГоловнаСвіт

У центрі Алмати в перестрілці загинули п'ять осіб (оновлено)

У місті проходить антитерористична операція.

У найбільшому місті Казахстану Алмати в результаті перестрілки загинули три людини, двоє з яких - співробітники поліції.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"На Аблайхана - Казибек бі лежать три трупи, двоє з них у поліцейській формі, один у цивільному. Ще двох поліцейських поранено", - повідомив один з очевидців.

Поліція оголосила про проведення в місті антитерористичної операції, городян закликають до пильності.

"Просимо всіх не залишати свої домівки, уникати місць масового скупчення людей. Про всіх підозрілих осіб негайно повідомляти в правоохоронні органи і з розумінням поставитися до дій співробітників правоохоронних і спеціальних органів", - підкреслюють у повідомленні.

Повідомлення про стрілянину почали надходити зі самого ранку. За деякими даними, вогонь відкрив невідомий чоловік - "прихильник нетрадиційної релігійної течії".

"Перестрілка відбулася не тільки в районі Алмалинського РУВС. Він озброєний пересувається вулицями міста і веде перестрілку. Імовірно, прихильник нетрадиційної релігійної течії", - розповіли в поліції.

Оновлення. Казахстанське видання Tengrinews повідомляє офіційну версію події.

За даними Міністерства внутрішніх справ РК, 18 липня близько 11-ї години ранку за місцевим часом під час спроби проникнути в Алмалинське районне управління внутрішніх справ Алмати було заподіяно вогнепальне поранення постовому поліцейському, після чого злочинець заволодів автоматичною зброєю співробітника органів внутрішніх справ і втік.

Після цього злочинець застосував викрадену зброю проти екіпажу поліції "Буран", який переслідував його , в результаті чого два співробітники патрульного екіпажу отримали вогнепальні поранення. Згодом підозрюваного поранили і затримали співробітники поліції в районі АТ "Казахконцерт". Встановлено його особу.

Під час затримання отримали вогнепальне поранення два співробітники поліції. "На жаль, злочинець раніше спробував захопити легковий автомобіль жителя міста, в результаті чого водій отримав поранення і помер. Від отриманих поранень померло троє співробітників поліції", - зазначає прес-служба МВС РК.

За попередніми даними, затриманий - 27-річний раніше судимий уродженець Кизилординської області, його підозрюють у скоєнні вбивства жінки в минулі вихідні.

Затримання підозрюваного

Раніше, 15 липня, в Казахстані на місяць продовжили "жовтий" рівень терористичної небезпеки, введений після теракту 5 червня в Актобе.

Оновлення 17:12. Антитерористичну операцію в Алмати завершено, йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Комітету національної безпеки Казахстану.

"У результаті протиправних дій з-поміж співробітників правоохоронних органів і цивільних осіб п'ятьох людей убито, ще семеро поранені", - йдеться в повідомленні міського штабу боротьби з тероризмом.

МВС Казахстану повідомляє, що затримано особу, яка перебувала поруч зі злочинцем, котрий намагався проникнути в Алмалинське РУВС міста Алмати. Перевіряють його причетність до злочинів.

Нагадаємо, 5 червня група релігійних радикалів напала на два збройові магазини і військову частину в Актобе. В результаті загинули семеро людей, з них троє військовослужбовців і четверо цивільних. Під час антитерористичної операції 18 осіб вбили, дев'ятьох затримали. 12 червня операцію нейтралізації групи терористів завершили. Захоплену ними зброю було вилучено.

Одразу після терактів у Казахстані на 40 днів оголосили помірний ("жовтий") рівень терористичної загрози, а безпосередньо в Актобе - "червоний", який згодом перевели в "жовтий".

Спецслужби Казахстану заявили про запобігання державному заколоту в республіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram