ГоловнаСвіт

SpaceX вдруге посадила перший ступінь Falcon 9

Стикування корабля з МКС заплановано на 20 липня.

SpaceX вдруге посадила перший ступінь Falcon 9
Falcon 9

Американська ракета-носій Falcon 9 приватної компанії SpaceX стартувала з космодрому на мисі Канаверал з кораблем Dragon, який доставить більш ніж 2 тонни вантажу на Міжнародну космічну станцію.

Незабаром після старту перший ступінь ракети успішно приземлився на платформу в океані, повідомляє російська

служба Бі-бі-сі.

Старт ракети відбувся о 4:45 за Гринвічем. Стикування корабля з МКС заплановане на 20 липня. Dragon доставить на МКС продукти харчування і обладнання для проведення наукових експериментів і досліджень, у тому числі секвенсор ДНК, а також перший зі стандартизованих міжнародних стикувальних адаптерів IDA.

Це другий випадок вдалої посадки першого ступеня

Falcon 9. Уперше його вдалося посадити в грудні минулого року. Спроби повторити цей успіх дотепер зазнавали невдачі. У компанії SpaceX вважають, що за рахунок повернення першого ступеня на землю можна істотно здешевити процес запуску космічних апаратів.

У червні минулого року Falcon 9, яка мала вивести на орбіту безпілотний космічний корабель Dragon з вантажами для американського сегмента МКС, розпалася на частини в повітрі через лічені хвилини після старту з космодрому на мисі Канаверал у Флориді.

Нагадаємо, SpaceX збирається у 2018 році

запустити космічний апарат, який приземлиться на Марс. Вирушить туди корабель SpaceX's Dragon II. Крім того, компанія розробляє вдосконалений тип корабля, який зможе перевозити людей на космічну станцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram